#33 BYLYD Jacobs slum, afsnit 4

“Chicago er en væmmelig By; skiden over al Beskrivelse; man ælter sig igjennem Gaderne i en Slags Mud, der er så sejgt og sammenhængende, at det giver en Lyd, som en proptrækker naar man drager Foden til sig.”

Jacob A. Riis var en ung mand på 23 år, da han ankom til Chicago. Det var i 1873, og Jacob havde et knust hjerte i brystlommen over sin tabte kærlighed til Elisabeth men også en stor eventyrlyst. I sine tidlige år i USA rejste Jacob rundt i landet og tog jobs, først som løsarbejder, senere som strygejernssælger, før han vendte tilbage til New York, bosatte sig og gjorde karriere som reporter og slumfotograf.  Læs og lyt her!  

Jacob_Riis,_Lodgers_in_a_Crowded_Bayard_Street_Tenement.jpg

#32 JACOBS SLUM - afsnit 3

Jacob A. Riis bar rundt på en metalpande med magnesiumpulver, som han antændte for at oplyse de mørke værelser og underjordiske kældersaloner, når han fotograferede slummens beboere. En gang satte hans magnesium ild til en væg, men væggen var så fugtig, beskidt og klam, at ilden ikke for alvor tog fat. Andet afsnit i Jacobs slum stiller ind på spørgsmålet: Hvad er en slum?  Læs og lyt!  


Find os i din favorit-app!

Du har sikkert din egen favorit-app til podcasts. På BYLYD bruger vi både iTunes og Pocket Casts. Søg på 'Bylyd'. Tak fordi, du lytter med!


JS_Portræt.jpg

#31 JACOBS SLUM - afsnit 2

Jacob A. Riis bar rundt på en metalpande med magnesiumpulver, som han antændte for at oplyse de mørke værelser og underjordiske kældersaloner, når han fotograferede slummens beboere. En gang satte hans magnesium ild til en væg, men væggen var så fugtig, beskidt og klam, at ilden ikke for alvor tog fat. Andet afsnit i Jacobs slum stiller ind på spørgsmålet: Hvad er en slum? Læs og lyt!  


Overblik

Alle BYLYD-udsendelser i et langt rul.

Se og lyt her!