BYLYD er en podcast om byer og arkitektur. Om stederne, vi bor og lever i – både ­storbyen, forstaden og landsbyen. BYLYD er din mulighed for et kort øjeblik at slukke for synet og opleve den arkitektur og den by, som du bevæger dig i, med andre sanser. Lyt til fortællinger fra det byggede miljø, både det gennemdesignede, og dét der er groet af sig selv. Og lyt til menneskene, der cykler gennem det, gør oprør mod det, planlægger det og skriver om det.

BYLYD podcast er skabt til oplevelse og eftertanke, fordi vi lever i en tid af intens urbanisering. Hver måned vokser hovedstaden med 1000 nye indbyggere, Aarhus får 400 nye indbyggere hver måned. Og på verdensplan er tendensen endnu voldsommere. De store bycentre tiltrækker landets højtuddannede og højtlønnede, driver væksten og gør arkitektur og byrum til spektakulære attraktioner. Men byen opdeles også. Ligesom livet i yderområderne flosser og forfalder, men også giver plads til nye måder at leve på og værdier, der falder uden for normerne. 

BYLYD podcast stiller ind på de dilemmaer, byerne rummer og belyser dem fra vidt forskellige perspektiver. Du hører stemmer og lyd fra kunstnere og arkitekter, forfattere og forskere og den helt almindeligt ualmindelige bybo. Vi stræber efter at fortælle om arkitekturen både herhjemme og globalt og håber, at det vil sætte ild til holdninger, nysgerrighed og inspiration for dig som lytter. Tak, fordi du lytter med! 

BYLYD sendte sin første udsendelse d. 17. januar, 2015.

Hvem er vi?

BYLYD er stiftet i 2015 af Tobias Moe, Kristoffer Friis, Niels Bjørn

Redaktionen består af Niels Bjørn og Maiken Vibe Bauer

BYLYD blev i 2016 produceret i samarbejde med Akademisk Arkitektforening og støttet af Dreyers Fond.