#27 Arkitekturens psykologi

At tænke menneskets behov ind i arkitekturen burde vel være naturgivent. Men det var det ikke i 1970erne, dengang Ingrid Gehl skrev bogen "Bomiljø". Heri opstiller hun otte basale behov, som mennesket har i relation til det byggede miljø. Bogen blev en bestseller og blev udgivet i 20.000 eksemplarer - men er siden blevet glemt.

Alligevel kalder vært Niels Bjørn den i udsendelsen for 'den mest indflydelsesrige bog i dansk arkitektur', og det skyldes selvfølgelig den store indflydelse som Ingrids tanker har haft på ægtemanden Jan Gehls arbejde.

I udsendelsen opsøger Niels Bjørn Ingrid Gehl for at høre om hendes syn på bogen i dag, og han tager en tur til Toronto for at tale med professor Colin Ellard, der ligeledes arbejder i krydsfeltet mellem psykologi og arkitektur.

Tilrettelæggelse: Niels Bjørn

Klip, lyddesign og mix: Maiken Vibe Bauer

Redaktion: Tobias Moe, Maiken Vibe Bauer og Niels Bjørn

Musik: Beautiful Burning World

Tak for samarbejdet!

Udsendelsen her er den sidste i 2016 og markerer således også afslutningen af vores samarbejde med Akademisk Arkitektforening og Dreyers Fond. Et samarbejde der har haft en kæmpe betydning for BYLYDs udvikling og været forudsætningen for, at vi har kunnet udkomme i høj frekvens og kvalitet i dette år. Tusind tak for det! 

Men det betyder ikke, at BYLYD lukker og slukker. Vi lover nye gode udsendelser til næste år og er altid åbne for ideer til nye temaer, samarbejdsmuligheder osv. Så tøv ikke med at kontakte os.

Ring eller skriv til os!

Vi håber, at du er blevet klogere af at lytte til BYLYD. Måske har vi sagt noget himmelråbende forkert? Eller negligeret de allervigtigste stemmer i historien? I så fald må du råbe op på facebook - eller tage fat på os direkte, vi er aldrig længere væk end en opringning. Find kontaktinfo her

Tak, fordi du lytter med!