#29 Om psykogeografi

Uanset hvor du er, modtager din krop påvirkninger fra dine omgivelser. Det fysiske miljø omkring dig påvirker dine tanker, følelser og handlinger. I mange år har det været et mysterium, præcist hvad der sker, og hvordan.

Men i dag finder forskere nye metoder til at måle på arkitekturens og byens påvirkning af mennesker. Og begynder at kunne forklare en række sammenhænge mellem det fysiske miljø, individet og det sociale miljø. BYLYD er rejst over Atlanten for at besøge to canadiere, som udvikler nye metoder til at måle menneskers reaktioner på det fysiske miljø.

Tilrettelæggelse, produktion og klip: Niels Bjørn

Mix: Maiken Vibe Bauer

Redaktion: Niels Bjørn, Maiken Vibe Bauer, Tobias Moe

Musik: Under suspicion, Lee Rosevere, Music for podcast vol. 2

Foto: Billedet i toppen en grundplan over den brutalistiske universitetsbygning i Waterloo, som ifølge Colin Ellard er formet som en hjerne. I podbean-vinduet er det hans kollega Charles Montgomery, forfatter til bogen "Happy City", som samler en del af den nyere forskning og empiri om, hvilke typer af arkitektur og bydesign, der giver god by for mennesker.

På trods af at de bor i hver deres ende af det enorme land, har de to samarbejdet gennem en årrække.  

Lyt mere

Udsendelsen her bygger videre på BYLYD #27 Om Arkitekturens Psykologi, hvor du blandt andet kan høre om Colin Ellards blik på Ingrid Gehls bestseller "Bomiljø". Den udsendelse kan du finde lige her

Ring eller skriv til os!

Vi håber, at du er blevet klogere af at lytte til BYLYD. Måske har vi sagt noget himmelråbende forkert? Eller negligeret de allervigtigste stemmer i historien? I så fald må du råbe op på facebook - eller tage fat på os direkte, vi er aldrig længere væk end en opringning. Find kontaktinfo her

Tak, fordi du lytter med!