BYLYD #14 Moderne Drømme

Her er helt tyst. Man går på mos. Der er blade der rasler. Og ellers, et lavt, lavt blåbærkrat.
— Anne Pind, arkitekt

Denne gang handler BYLYD om Moderne Drømme. Først besøger vi det særlige bo- og arbejdsfællesskab Hvitträsk, som ligger i skovene lidt uden for Helsinki. 

Her flyttede arkitekterne Geselius, Lindgreen og Saarinen (den ældre) ud for at søge arbejdsro og afsondring fra storbyens støj og støv. Det er en multianekdotisk bygningskompleks, som fortæller om genoprettelsen af den finske selvforståelse som selvstændig nation, om brydningen mellem myter og modernitet - og om et harmonisk konebyt. Arkitekten Anne Pind har stået for indslaget, ligesom hun har taget de fantastisk smukke billeder nedenfor. 

Derefter tager Niels Bjørn et kritisk greb i arkitekten og tænkeren Le Corbusier, hvis moderne drømme om den perfekte boligblokby vi, ifølge Niels Bjørn, vader rundt i ruinerne fra i dag. I indslaget kommer du også til at høre forfatteren Morten Pape, som først læser op fra sin anmelderroste og storsælgende roman Planen - som han fik Bogforums Debutantpris for i 2015. Og senere deler sine tanker om opvæksten i det socialt belastede Urban Planen i København.

God fornøjelse!

Billeder fra hvitträsk

OM BYLYD #14

Tilrettelæggelse: Tobias Moe, Niels Bjørn og Maiken Vibe Bauer

Lyddesign, klip og mix: Maiken Vibe Bauer

Vært: Tobias Moe

Indslag: Anne Pind

Redaktion: Kristoffer Friis Sørensen, Tobias Moe, Niels Bjørn og Maiken Vibe Bauer

KONTAKT OS

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os med ris, ros eller gode ideer. Se hvordan her