BYLYD #3 OM FILM OG ARKITEKTUR

Hvordan kan film fungere som tænkehat om byen? Det udforsker BYLYD #3, som denne gang er et personligt lydessay om byen og filmkunsten. Tag lyttebøfferne på og lad dig rive med ned i nørderiet.

Afsnittet er produceret af urbanist og filmmennesket Niels Bjørn, der udover at sidde i redaktionen for BYLYD er formand for Tænketanken Urban og af lyddesigner Maiken Vibe Bauer.

Film kan bruges som tankehat for komplekse urbane problemer.
— Niels Bjørn, urbanist

BYLYD #3 handler om relationen mellem film og by. Her kan du blandt andet få svar på, hvorfor så mange tror på myten om, at folk flygtede i panik, da Lumière-brødrenes film "Tog ankommer til perron" blev vist i Paris i januar 1896. Vi lover det uventede og nørdede denne gang - og lækker lyd.

vi anbefaler

I udsendelsen fortæller Niels Bjørn, at han ikke var helt det samme mennesker efter at have oplevet filmen Fallen Angels. Se traileren for Wong Kar-Wais mesterværk her - måske gør den det samme for dig?

Fallen Angels bliver i øvrigt vist på Copenhagen Architecture Festival 2016

Og så er der selvfølgelig Lumiére-brødrenes legendariske "Tog ankommer til perron", som blev vist ved en af historiens allerførste offentlige filmvisninger:

Om bylyd #3

Vært: Niels Bjørn

Klip, lyddesign og mix: Maiken Vibe Bauer

Redaktionen er: Niels Bjørn, Maiken Vibe Bauer, Kristoffer Friis Sørensen og Tobias Moe

Udsendelsen blev bragt første gang d. 22. marts 2015