BYLYD #1 OM NATUR I BYEN

Alle metropoler med respekt for sig selv vil være green cities. Ikke mindst vores egen hovedstad, København. 

I BYLYD #1 skal du møde Rikke Hedegaard Christensen, der er planlægger i Københavns Kommune og arbejder med den nye grønne strategi. Du får desuden indblik i de konkrete udfordringer, der knytter sig til forsøget på at skabe en grøn og levende by. Og så besøger vi kunstner Annette Skov, der har importeret en jysk hede til Refshaleøen i København. ‘Refshaleheden’ hedder projektet.
Hvordan er et hedelandskab faldet til midt i storbyen? Og trives det? Hvorfor er det et vigtigt forsøg? Til sidst i udsendelsen besøger vi the grand old man inden for landskabsarkitektur, Stig L. Andersson. Vi tager en snak om nødvendigheden af natur og dens betydning for Danmarks fortsatte vækst og udvikling.

 

Når du har lyttet, så har du måske lyst til ekstra viden. Vil du vide mere om hedelandskabet, kan du besøge Annette Skovs hjemmeside eller købe hendes bog ‘Ugræs’ på Statens Museum for Kunst og i boghandlen på Ny Carlsberg Glyptotek.

Landskabsarkitekten Stig L. Andersson har utallige projekter på cv’et, men se bl.a. på projektet fra biennalen 2014 i Venedig eller lidt tættere på, tegnestuens projekt på Sønder Boulevard. Vil du læse mere om Københavns Kommunes strategi om grønne indsatsområder, så tjek publikationen ‘Miljømetropolen’.

Om bylyd #1


Vært: Tobias Moe

Varighed: 17:01 minutter – eller en cykeltur gennem byen

Lyddesign: Fredrik Auster

Redaktion: Niels Bjørn, Kristoffer Friis, Lea Fløe og Tobias Moe

Tak til: Zetland for lån af mini-studie – det var dejligt lydtæt.

Jeg er jo i den grad blevet konfronteret med, at landskab ikke kan kontrolleres.
— Anette Skov, kunstner og hedebonde